A Blanchard segít Önnek abban, hogy javuljon az alkalmazottainak a termelékenysége és a teljesítménye. Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy megbeszéljük szervezetének egyedi igényeit.

Find Out

Ügyfeleink véleménye

HELYZETFÜGGŐ VEZETÉS

Érezhetően komoly kutatások állnak a tananyag mögött, ennek megfelelően logikus és elfogadható dolgokat tanít. Jó volt

 

Helyzetfüggő Vezetés II

Fejlessze a szakértelmet, növelje az elköteleződést, és tartsa meg a tehetségeket!

A világon jelenleg a Helyzetfüggő Vezetés II a legátfogóbb, legkorszerűbb és leggyakorlatiasabb módja az emberek hatékony kezelésének és fejlesztésének, valamint az idővel és erőforrásokkal való bánásmódnak. A HVII olyan modellt és eszközöket nyújt a vezetők számára, amellyel megteremthetik a nyílt kommunikációt, és fejleszthetik az alkalmazottak önbizalmát. A modell növeli a teljesítményt és a fejlődést érintő megbeszélések gyakoriságát, valamint javítja ez utóbbiak minőségét. A módszer eredménye pedig, hogy fejlődik a szakértelem, nő az elköteleződés, a tehetségek megtartási aránya pedig nagymértékben javul a szervezetnél.

A HVII egyszerre egy üzleti nyelv, és egy keretrendszer az alkalmazottak fejlődéséhez, mivel lebontja a kulturális, nyelvi és földrajzi korlátokat. A módszer lényege, hogy megtanítja a vezetőknek felismerni az egyének és az egyes csoportok szükségleteit, majd azt, hogyan igazítsák vezetési stílusukat az adott egyénhez vagy szituációhoz.

Helyzetfüggő Vezetés
Az eredmények
  • A vezetők kiválóak lesznek a célok meghatározásában, a coachingban, a teljesítmények kiértékelésében, az aktív meghallgatásban, és a proaktív problémamegoldásban
  • Egyértelművé teszi az egyéni célkitűzéseket, és biztosítja azok összehangolását a szervezet céljaival
  • Olyan rendszert teremt, amely folyamatosan figyelemmel követi a teljesítményeket, de ugyanakkor folyamatosan partnerségre ösztönöz
  • Csökkenti az alkalmazottak elvándorlását és a hiányzásokat
  • Növeli a legjobb alkalmazottak megtartási arányát
  • Fokozza az egyéni és a szervezeti fejlődést
  • Javítja a munkakörrel való elégedettséget és a közhangulatot a szervezet minden szintjén
  • Közös nyelvet teremt a vezetők számára az egész szervezet belül

Utánkövetés
Coaching a tanulás támogatásáért: Egy per egyes megbeszélések formájában dolgozni egy üzleti coch-al a leghatékonyabb módja a szakértelem elsajátításának. A Ken Blanchard cégcsoport egy per egyes megbeszélések formájában alkalmazott coaching-eljárást biztosít a Helyzetfüggő Vezetés II tréningprogram során elsajátított elvek és képességek megerősítéséhez. A tanulást támogató coaching modul három coaching ülést jelent.
Még több információ a coaching-eljárásról

Virtuális tanterem opciók
Instruktor által vezetett tanulás – virtuális formában
Olvasson még többet a virtuális oktatásról