A Blanchard segít Önnek abban, hogy javuljon az alkalmazottainak a termelékenysége és a teljesítménye. Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy megbeszéljük szervezetének egyedi igényeit.

Find Out

Ügyfeleink véleménye

HELYZETFÜGGŐ CSAPATVEZETÉS

Hasznos az egyén számára az önismeret szempontjából, hasznos a csapat szempontjából, mivel rávilágít, hogy különbözőek vagyunk, de változhatunk

 

Öt kritikus fontosságú sikertényező

Amikor a szervezetek a tréningprogramokat mint egyedülálló eseményeket kezelik, és nem kapcsolják össze őket stratégiai kezdeményezésekkel, akkor elveszik az emberek képzésének és fejlesztésének a valódi értéke.

Öt kulcstényező játszik kritikus fontosságú szerepet minden tréningkezdeményezés sikerességében. Önnel együttműködve biztosítjuk, hogy ezek a tényezők már kapcsolatunk elejétől fogva jelen legyenek.

Ágyazzuk a stratégiába

A valódi üzleti szükségletek feltárása az egyik legfontosabb lépés. A valódi szükséglet gyakran számos réteggel mélyebben bújik meg, mint a nyilvánvaló szükségletek. Ha egyértelművé válik, hogy a valódi problémát azonosítottuk, akkor garantálni tudjuk Önnek, hogy a tréningprogramunk a szervezete stratégiai céljainak megvalósulását mozdítja elő, közben pedig összehangolja a kritikus fontosságú feladatokat a szakértelemmel. Így alkalmazottait mindennel felvértezzük annak érdekében, hogy valódi változást idézzenek elő a szervezet életében.

Biztosítsuk a felsővezetők bevonását

Gondoskodunk arról, hogy a legfelsőbb vezetők megteremtik a kedvet és a szenvedélyt a tréningbe való bevonódáshoz, és összehangolják azt a szervezet kulcsfontosságú stratégiai kezdeményezéseivel.

Hatékony tréningfolyamat

A tréningprogramoknak folyamatosnak kell lenniük, ha a maximális eredményt szeretnénk elérni. A cégünk által kínált egyedi módon egységesített tréningfolyamat kétszer-háromszor olyan hatékony, mint a standard tréningprogramok.

Kézzelfogható eredmények

Elengedhetetlen, hogy a szervezetének tréningkezdeményezései ott, és úgy legyenek kifizetődőek, ahol, és ahogyan Ön akarja. Önnel együtt határozzuk meg azokat a változásokat és hatásokat, amelyeket el szeretnének érni.

Célzott utánkövetés és megerősítés

Tízszer több energiát kell a szervezeteknek a tréningeredmények megerősítésébe fektetni, mint magába a tréningbe. Az utánkövetés és a megerősítés folyamata azonban segít áthidalni a tanulás és az alkalmazás közötti szakadékot annak érdekében, hogy az emberek gyorsan és hatékonyan magukévá tegyék, majd alkalmazzák a tanultakat.